اهمیت رعایت بهداشت مواد غذایی در بحران/ مواد غذایی خشک و کنسروی، مناسب ترین گزینه ها
کلمه نیوز_ «مسعود قنبریان» توجه به اصول بهداشت محیط در شرایط بحران را ضمن حفظ سلامت عمومی، موجب پیشگیری از افزوده شدن بار اضافی به مراکز درمانی دانست و گفت: در گام نخست توصیه می شود همواره نظافت دستان را رعایت کنیم، زیرا شست و شوی مداوم دست ها را دارای نقشی موثر در کاهش بار بیماری ها، در شرایط بحرانی است و دست آلوده، از عوامل انتقال عوامل بیماری زا به مواد غذایی است.
او انتخاب صحیح نوع مواد غذایی در شرایط بحرانی را نیز دیگر اقدام سلامت محور عنوان کرد و افزود: توصیه می شود انواعی از مواد غذایی انتخاب شود که تا حد امکان، نیازی به فرآیندهای گرمایشی و سرمایشی نداشته باشد؛ بنابراین مواد غذایی خشک و کنسروی از جمله نان خشک، بیسکوئیت و انواع کنسروها، گزینه های مناسبی در این زمینه محسوب می شود.
قنبریان پیش بینی دسترسی به آب و مواد خام سالم به عنوان مواد اولیه در تهیه غذا را دیگر اقدام سلامت محور در پیشگیری از مشکلات بهداشتی دانست و ادامه داد: بهتر است در شرایط بحران تا حد امکان، میوه ها و سبزی ها که در شرایط این چنینی امکان شست و شو و گندزدایی کامل ندارد، به صورت کوتاه مدت مصرف نشود.
مدیرگروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از افراد خواست تا در صورت دسترسی به شرایط مناسب، برای پخت و نگهداری مواد غذایی، تمامی شرایط دمای پخت مواد غذایی رعایت شود.
او توصیه کرد تا مواد غذایی تهیه شده در کمترین زمان ممکن و طی کمتر از دو ساعت در دمای محیط نگهداری و به فوریت مصرف شود.
قنبریان افزود: در صورت وجود و دسترسی به مواد غذایی مناسب و یخچالی، رعایت زنجیره سرد مواد غذایی، در حمل و نقل و نگهداری مواد غذایی، موجب جلوگیری از فساد و مسمومیت های غذایی می شود.
مدیرگروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز یادآور شد: در صورت دسترسی به مواد غذایی پخته و فرآیند شده، لازم است دور از آلودگی های ثانویه نگهداری و تا حد امکان به کمک ظروف غیر قابل نفوذ و دارای سرپوش، از دسترسی عوامل محیطی از جمله حشرات و جوندگان دور نگه داشته شود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰