نشانههای درگیری ریه در بیماران کرونایی
گروه جامعه: دبیر کمیته علمی کشوری کرونا با تاکید بر اینکه همه واکسنهای کرونا موثر و کارامد هستند، تزریق واکسن برای افراد دارای آلرژی را بلامانع خواند.به گزارش ایسنا، دکتر عابدینی فوق تخصص ریه و مسئول ای سی یو اورژانس کرونا بیمارستان مسیح دانشوری با اشاره کاهش آمار بیماران کرونایی گفت: هم اکنون در پیک […]
نشانه های درگیری ریه در بیماران کرونایی
دکتر عابدینی با بیان این که ۸۰ درصد افراد بیماری کرونا را بصورت خفیف تجربه می کنند و درگیری ریوی ندار ند گفت: در سایر افراد جامعه به علت دارا بودن ریسک فاکتور هایی نظیر دیابت ،فشارخون ،ضعف سیستم ایمنی ممکن است شاهد درگیری ریوی، نارسایی تنفسی و حتی مرگ باشیم.
وی افزود: معمولا درگیری ریه بنا به نوع موتاسیون ویروس متفاوت است و ممکن است روز سوم و یا هفته دوم بیماری مشخص میشود . این فوق تخصص ریه خاطرنشان کرد: در نوع کلاسیک ووهان درگیری و التهاب ریه هفته دوم مشاهده می شد اما در جهش های جدید این فاز التهابی زودتر شروع می شود و حتی روز چهارم نیز دیده می شود .
وی شروع علایم تنفسی نظیر سرفه های خلط دار، بی اشتهایی ، تب مداوم بیش از چهار روز یا تب مجدد پس از چند روز بهبودی ، افت اکسیژن را از نشانه های در گیری ریه ذکر کرد.دکتر عابدینی براساس مطالعات بین المللی و تجربیات یاد آور شد: در ویروس انگلیسی درگیری ریوی شدیدتر است و مردم بصورت خانوادگی و خوشه ای مبتلا می شوند . خاصیت سرایت پذیری ویروس آنقدر زیاد است.
این فوق تخصص ریه به وجود مرحله ای در بیماری کرونا بنام سندرم فاز التهابی یا شروع آبشار سایتوکینین اشاره کرد که در آن بیمار در عرض چند ساعت وارد این فاز التهابی میشود و بی قراری ، کاهش اشتها، افت اکسیژن، تنگی نفس ، درد قفسه سینه را از نشانه های آن برشمرد. به گفته وی، نکته مهم تشخیص سریع این فاز التهابی و درمان آن است.
دکتر عابدینی درخصوص این که ریه بیمار کرونایی چه زمانی به حالت نرمال برمیگردد گفت:این موضوع به شدت درگیری ریه بیمار، مدت زمان بستری در بیمارستان ، نوع وسایل استفاده شده برای افزایش اکسیژن رسانی در وی بستگی دارد اما انتظار داریم که فرد سه تا شش ماه بعد از بهبودی بتواند به زندگی معمولی خود برگردد .
وی خاطرنشان کرد : هر چه درمان فاز التهابی در بیماران سریعتر و در شروع ان انجام شود آسیبهای ریوی بیمار کمتر و بهبودی وی سریعتر خواهد بود .
وی سیاه شدن لبها و ناخن های دست به دنبال فعالیت در بیماران را از نشانه های افت اکسیژن و درگیری ریه دانست و به افراد مبتلا توصیه کرد در صورت مشاهده این وضعیت به مرکز درمانی برای بررسی وضعیت ریه ها و اندازه گیری میزان اکسیژن خونشان مراجعه کنند.به گفنه این فوق تخصص ریه افرادی که مبتلا به کرونا شدند؛در نوع خفیف و متوسط بیماری چهار هفته و در نوع شدید شش هفته پس از بهبودی کامل می تواند واکسن دریافت کند .
وی یادآور شد کسی که واکسن دریافت کرده ناقل بیماری نیست. زیرا با توجه به این که واکسنها از یک بخش پروتئینی ویروس یا ویروس کشته شده تولید شدهاند نمیتواند بیماری را منتقل کند.وی افزود: واکسنها برای افزایش قدرت دفاعی بدن استفاده میشوند . با تزریق واکسن که حاوی بخشی از ویروس یا ویروس کشته شده است شرایطی را ایجاد می کنیم که سیستم ایمنی فرد با آن مقابله و از بدن دفاع کند. بنابراین در صورت مواجهه با ویروس اصلی میتواند دفاع خوبی از بدن داشته باشد و بیماری با عارضه کمتری تظاهر کند.
کدام واکسن بهتر است؟
دکتر عابدینی با اشاره به شعار سازمان بهداشت جهانی مبنی بر این که واکسنی بهتر است که در دسترس قرار دارد گفت: هر واکسنی که در مراکز بهداشتی تزریق میشود موثر و خوب است.وی با اشاره به این که هر واکسنی عوارض و فواید خودش را دارد افزود: واکسن کشته شده که کمترین عارضه را در فرد ایجاد میکند و ممکن است میزان ایمنی کمتری نیز ایجاد کند.
به گفته وی واکسن های حاوی بخشی از بدن ویروس زنده عوارض بیشتری در افراد دارند و ممکن است فرد دچار تب لرز و علایم شبیه کرونا در ۲۴ ساعت اول شود اما ایمنی زایی ان نیز بیشتر است.وی در ادامه به هموطنان توصیه کرد : بهترین واکسن همان است که در دسترس شما قرار دارد بنابراین واکسیناسیون خود را انجام دهید.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بیماران سرپایی در صورت ابتلا به بیماری کرونا میتوانند به همکاران پزشک عمومی در مراکز ۱۶ ساعته مراجعه کنند و لازم نیست به متخصص مراجعه داشته باشند اما در صورت مشاهده نشانه های درگیری ریه باید به متخصص مراجعه کنند.
تزریق واکسن برای افراد دارای آلرژی؛ بلامانع
وی درخصوص عوارض واکسنها عنوان کرد: برخی افراد هیچ عارضه ای حتی تب معمولی را پس از واکسیناسیون تجربه نمی کنند اما در برخی افراد نیز شاهد بروز عوارض ناشی از واکسن هستیم که این موضوع بسته به سیستم ایمنی بدن افراد و پاسخ آنها به واکسن متفاوت است .
وی داروی اومالیزوم را نوعی انتی IGE برشمرد که در مبتلایان به اسم و کهیر مورد استفاده قرار میگیرد و برای اثربخشی بیشتر واکسن توصیه کرد که این قبیل داروها نباید دو هفته قبل و بعد از تزریق واکسن مصرف شوند و پس از واکسیناسیون نیز بهتر است برای درمان اسم مقاوم نهایتا از پردنیزلون ۵ میلی یا ۷.۵ میلی استفاده شود .
این فوق تخصص ریه تزریق واکسن را برای افرادی که دارای آلرژی هستند بلامانع عنوان کرد و گفت: این افراد حساسیت خود را هنگام واکسیناسیون در مراکز بهداشتی به مراقبان سلامت اعلام کرده و حداقل نیم ساعت پس از تزریق همانجا بمانند تا در صورت عوارض احتمالی تحت مراقبت قرار گیرند.به گفته دکتر عابدینی. منعی برای تزریق واکسن در بیماران مبتلا به cll وجود ندارند اما نظر پزشک معالجشان مهم است.
براساس گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، وی در خصوص رفع مشکل کم اشتهایی بیماران کرونایی پس از بهبودی گفت: اگر پس از بهبودی همچنان کاهش اشتها دارند میتوانند از ترکیبات روی یا شربتهای اشتها اور یا نصف قرص سیپروهپتادین استفاده کنند . اما اگر در طول بیماری با کاهش اشتها مواجه هستند حتما باید به پزشک مراجعه کنند زیرا ممکن است دچار درگیری ریه شده باشند .
دبیر کمیته علمی ستاد کشوری کووید ۱۹ در خاتمه سخنان خود خاطرنشان کرد: بیماری کووید درحال حاضر مسئله مهمی در تمام دنیا است و ابعاد مختلف زندگی فردی ،اجتماعی ،سلامتی اقتصادی، رفاهی و فرهنگی را درگیر کرده است و بدون تردید کنترل آن بدون واکسیناسیون و رعایت پروتکلهای بهداشتی فراهم نمیشود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0