شواهدی از وقوع زلزله در قمر زمین

گروه علمی: دهانه “کلوت” در سمت پنهان ماه، دهانه‌ای به شدت تخریب شده و دارای دهانه‌های کوچکتر در امتداد لبه خارجی است. دیواره دهانه کلوت با دهانه کلوت دابلیو(Klute W) روبرو شده است.به گزارش ایسنا، دیواره دهانه کلوت دابلیو سقوط کرده و به سمت کف دهانه پایین آمده است و باعث وقوع یک ماه لرزه […]

گروه علمی: دهانه “کلوت” در سمت پنهان ماه، دهانه‌ای به شدت تخریب شده و دارای دهانه‌های کوچکتر در امتداد لبه خارجی است. دیواره دهانه کلوت با دهانه کلوت دابلیو(Klute W) روبرو شده است.به گزارش ایسنا، دیواره دهانه کلوت دابلیو سقوط کرده و به سمت کف دهانه پایین آمده است و باعث وقوع یک ماه لرزه یا رویداد برخورد سطحی شده است. در تاریخ، این روند زمین شناسی به عنوان حرکت‌های توده‌ای شناخته می‌شود.
 

حرکت‌های توده‌ای(Mass wasting‎) که حرکات دامنه‌ای و فرایندهای دامنه‌ای نیز نامیده می‌شود، فرایندهای ژئومورفیکی است که بر اثر آن خاک، ماسه، سنگ‌پوشه و سنگ به شکل توده‌ای و عمدتاً بر اثر نیروی گرانش و نیز بر اثر آب موجود در زیر زمین و جریان‌های گِلی به پایین دامنه جابه‌جا می‌شوند.این مواد پس از تخریب و فرسایش سطح ماه در طولانی مدت سست می‌شوند. وقتی این رویداد حرکت‌های توده‌ای رخ می‌دهد، بقایای ناپایدار تحت تأثیر گرانش قرار می‌گیرند و شروع به حرکت به سمت پایین دهانه می‌کنند. این رویداد با استفاده از دوربین مدارگرد شناسایی ماه(LROC) مشاهده شده است. در اینجا حرکت‌های توده‌ای همانند یک سری سرسره‌های بزرگ دیده می‌شوند. در این تصاویر می‌توان مشاهده کرد که لایه‌های مساوی از آوارها با افتادن دیواره دهانه به پایین، به هم فشرده شده‌اند.