تحقق مرجعیت علمی و دیپلماسی علمی در خراسان رضوی در دستور کار است

به گزارش کلمه نیوز؛ دکتر محمدعلی زلفی گل در حاشیه جلسه با روسای دانشگاه‌های خراسان رضوی، با اشاره به برنامه‌های این وزارتخانه در حوزه علم، فناوری و نوآوری در خراسان رضوی تصریح کرد: از روسای دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری خواسته ایم که برای چند اولویت اصلی برنامه ریزی کنند. زلفی گل ادامه داد: تحقق […]

به گزارش کلمه نیوز؛ دکتر محمدعلی زلفی گل در حاشیه جلسه با روسای دانشگاه‌های خراسان رضوی، با اشاره به برنامه‌های این وزارتخانه در حوزه علم، فناوری و نوآوری در خراسان رضوی تصریح کرد: از روسای دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری خواسته ایم که برای چند اولویت اصلی برنامه ریزی کنند.

زلفی گل ادامه داد: تحقق مرجعیت علمی و دیپلماسی علمی، آموزش و پژوهش هدفمند، نوآوری فرهنگی و فرهنگ نوآوری، شاگرد پروری و نوآور پروری و فناور پروری و همچنین تولید ثروت از دانش، ۵ اولویت اصلی وزارت علوم در این دوره به شمار می‌رود.
وی افزود: در این راستا جلساتی با مسئولان علم و فناوری استان داشته ایم و برنامه‌ریزی خواهیم کرد که بتوانیم اولویت‌های اصلی وزارت علوم را در این دوره محقق کنیم.
زلفی گل، برنامه ریزی برای هم افزایی بین واحد‌های دانشگاهی و فناوری در استان را از جمله اهداف این جلسه عنوان کرد و گفت: بحث ما است که دانشگاه‌ها بتوانند با برنامه ریزی، از امکانات یکدیگر به منظور هم افزایی و تعامل هم افزا استفاده کنند.
وی با اشاره به برنامه‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص حمایت از دانشگاه‌های فنی گفت: خوشبختانه آموزشکده‌های فنی جزء اولویت‌های برنامه توسعه ششم بوده اند و در برنامه توسعه هفتم نیز حتماً توجه ویژه‌ای به آموزش‌های مهارتی خواهد شد.
زلفی گل ادامه داد: یکی از بستر‌های سخت افزاری و نرم افزاری و مغز افزاری موجود برای توسعه آموزش‌های مهارت محور، دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای و علمی و کاربردی است که سعی می‌کنیم ظرفیت آن‌ها را توسعه دهیم تا بتوانیم منابع انسانی دست به آچار و فنی را برای صنایع مختلف و خدمات رسانی، آموزش و تحویل جامعه دهیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه راهکار‌های ویژه‌ای در قوانین و نهاد‌های اجرایی برنامه حمایتی از شرکت‌های دانش بنیان دیده شده است، گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی، تسهیلات ویژه‌ای را به شرکت‌های دانش بنیان اختصاص می‌دهد.
زلفی گل ادامه داد: در هر استان صندوق‌های پژوهش و فناوری وجود دارد که آن‌ها هم به شرکت‌های دانش بنیان، هسته‌های فناور و شرکت‌های دانش پایه خدمات دهی می‌کنند.
وی افزود: اخیراً نیز مجوز صندوق عالی علوم، تحقیقات و فناوری صادر شده و در قانون بودجه آمده است؛ لذا از ظرفیت آن هم برای حمایت از زایش و رویش شرکت‌های دانش بنیان بهره خواهیم برد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره ظرفیت‌های علمی و فناوری خراسان رضوی هم گفت: در همه استان‌ها به ویژه خراسان رضوی، دانشگاه‌های مطرحی وجود دارد و در این استان هم دانشگاه فردوسی مشهد، پارک علم و فناوری، آموزشکده‌های فنی، دانشگاه پیام نور، دانشگاه آزاد و واحد‌های دانشگاهی با قدرت و قوت خاص خود در حال انجام فعالیت هستند و خوشبختانه آموزش حضوری نیز در دانشگاه‌ها دایره شده است.