رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان:

تکمیل واکسیناسیون ضروری است/با کمبود پزشک و پرستار مواجه ایم

هرمزگان/ کلمه نیوز -رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه بندرعباس گفت: تلاش های ۲ ساله مجموعه مدیریت و کنترل بیماری کووید-۱۹ در دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با همکاری و مشارکت مردم و ادارات همکار به بار نشست و هم اکنون شاهد کاهش موارد بستری و فوتی در کشور و استان هستیم.

دکتر حسین فرشیدی ضمن تبریک هفته سلامت به نمازگزاران افزود: امروز آخرین روز از هفته سلامت است؛ یک هفته پرتلاش برای همکاران بخش بهداشت و درمان که در ۲ سال پر مشقت برای پیشگیری و درمان بیماری کووید-۱۹ ایثارگرانه مشغول به خدمت بودند؛ که نکته قابل توجه اوج همکاری و مشارکت مثال زدنی مردم و موسسات خارج از دانشگاه با مجموعه سلامت بود.

وی افزود: ۱۲ اسفند سال ۱۳۹۸ نخستین بیمار با تشخیص کووید-۱۹ مثبت در استان هرمزگان در شهرستان قشم شناسایی شد. و پس از آن بیماری گسترش پیدا کرد؛  تا جایی که در یکی از روزهای سال ۱۳۹۹ بیش از ۲ هزار بیمار در مراکز درمانی استان که دارای ظرفیت محدودی بودند بستری شدند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اظهار کرد: در ماههای تیر و خرداد سال ۹۹ که بسیاری از مردم استان آن روز ها را فراموش نمی کنند؛ روزانه تعدادی از مردم درگیر بیماری می شدند؛ بخش اعظمی از آنان در بیمارستانها بستری و تعدادی نیز متاسفانه فوت می شدند. در این ایام نگرانی های زیادی در بین خانواده ها وجود داشت.

دکتر فرشیدی بیان کرد: طی این دو سال مدافعین سلامت و در راس آنها شهدای سلامت استان با رشادت ها و جان فشانی ها توانستند با تشخیص و درمان بیماری جان بسیاری از بیماران را نجات دهند و با وجود اینکه هنوز درمان قطعی برای این بیماری پیدا نشده، تاکید بر تزریق  واکسن و رعایت پروتکل ها برای کنترل بیماری است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ابراز کرد:. در بررسی آمارهای ۵ یا ۶ ماه قبل و مقایسه با زمان حاضر، شاهد کاهش موارد ابتلا، بستری و حتی فوتی در استان و کشور هستیم. امروزه برخی از کشورها آمارشان به زیر ۱۰ مورد رسیده و برخی هم اقدام به رفع محدودیت ها کرده اند. خوشبختانه ما نیز در شرایطی هستیم که در ۱۰ روز اخیر آمار فوتی کووید-۱۹ در استان هرمزگان نداشتیم و  آمار کشوری نیز زیر ده مورد است و این خبر بسیار خوبی است.

عده ای اعلام می‌کنند که ما هم می توانیم ماسک را برداریم ولی این امر تنها با تکمیل واکسیناسیون حداکثری و رعایت دستورالعمل های بهداشتی محقق خواهد شد

دکتر فرشیدی عنوان کرد: دو اصلی که باعث شد آمار بیماران کرونا کاهش محسوسی داشته باشد؛ واکسیناسیون و استمرار رعایت پروتکل ها بود که  در این دو مورد مردم پای کار بودند؛ شاهد مشارکت بسیار خوبی در تزریق دوز اول و دوم واکسن بودیم اما هنوز در تزریق دوز سوم به رقم ۵۰ درصد نرسیده‌ایم؛ لذا برای اینکه دوباره شاهد پیک جدیدی از بیماری نشویم، مردم باید در تزریق دوز سوم واکسن با کادر بهداشتی همکاری کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اضافه کرد: نگرانی ما این است که آمار رعایت پروتکل ها پایین بیاید و مردم در مجامع، بازارها و اماکن شلوغ بدون ماسک حضور پیدا کنند. هم اکنون هیچ محدودیت و ممنوعیتی برای فعالیت صنوف وجود ندارد؛ مهمترین نکته اینکه حتما تزریق واکسن و استفاده از ماسک مد نظر قرار گیرد، تا دیگر شاهد محدودیت ها نباشیم. چرا که طی دو سال گذشته هزینه های زیادی پرداخت کردیم و کار سنگینی انجام دادیم.

وی اذعان کرد: فعالیت ها و موفقیت های حاصل شده به تنهایی کار دانشگاه نبود یکی از تجارب بسیار خوب در دوران بیماری این بود که فعالیت ها با مرکزیت حوزه سلامت و با مشارکت فعالانه تمام موسسات از جمله بسیج، هلال احمر، صدا و سیما، شهرداری و سایر ارگان‌ها صورت گرفت.

دکتر فرشیدی یادآور شد: مردم استان هرمزگان در رعایت پروتکل های بهداشتی حرف اول را در کشور می زنند ما در اپیدیمی مجبور به بستری بیش از ۶۰ هزار بیمار شدیم؛ فوتی های زیادی در این دو سال اخیر داشتیم اما نسبت به سایر استانها در کشور، جزو سه استانی هستیم که بهترین عملکرد در زمینه کنترل بیماری کووید داشت.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به کمبود شدید نیروی متخصص در استان گفت: در حال حاضر با کمبود پزشک و پرستار مواجه هستیم؛ شاهد کمبود ۳۰ درصدی پزشک عمومی در مراکز خدمات جامع سلامت و در برخی مراکز بهداشتی و درمانی کادر پرستاری هستیم.

وی  اظهار کرد: در سفر ریاست جمهوری به استان دستوراتی در راستای تامین نیروی انسانی حوزه سلامت داده شد؛ امیدواریم اقدامات خوبی در جهت جذب نیروی بومی و تامین نیروی تخصصی در سطح استان صورت گیرد.

انتهای پیام/