کارگاه آموزش پدافند غیرعامل ویژه خبرنگاران در بندرعباس برگزارشد
سهراب بناوند گفت: این دوره آموزشی به مناسبت روز جهانی موزه و هفته میراثفرهنگی و باهدف آشنایی خبرنگاران با حفاظت و حراست از میراثفرهنگی در موزه مردمشناسی خلیجفارس بندرعباس برگزارشد.
وی افزود: در این دوره آموزشی خبرنگاران با اصول و مبانی پدافند غیرعامل در حوزه میراثفرهنگی وهمچنین جرائم و تهدیدات این حوزه از قبیل حفاری های غیرمجاز ، قاچاق اشیاء تاریخی ،فقر فرهنگی ووندالیسم آشنا شدند.
برای اولین بار اکتشافات باستان شناسی در جزیره هرمز انجام می شود
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هرمزگان در ادامه این کارگاه آموزشی ودر یک نشست خبری ازاکتشافات باستانشناسی در جزیره هرمز برای نخستین بار خبر دادوگفت:برنامه اکتشافات باستانشناسی در جزیره هرمز برای اولین بار در این جزیره انجام میشود و کشف آثار پارینهسنگی جزیره هرمز بر مبنای پاسخ استعلام برای ایجاد تأسیسات گردشگری بود.
بناوند ادامه داد: همچنین اکتشافات باستانشناسی در محوطههای تم ماروم رودان و نخل ابراهیمی میناب نیزدر برنامه است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح برنامههای هفته میراثفرهنگی در استان پرداخت و گفت: ۳۷۵ اثر تاریخی در استان هرمزگان در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده که در زمینه باستانشناسی، مردمشناسی و طبیعی ازنظر ثبت، از تنوع زیادی برخوردار است.
بناوند با اشاره به اعتبارات حوزه میراثفرهنگی برای مرمت آثار تاریخی گفت: برای مرمت آثار تاریخی مبالغ زیادی اعتبار نیاز است که با اعتبارات ناچیز فقط آثار در معرض خطر و مرمتهای اضطراری در استان قابل انجام است.
وی تاکید کرد:اعتبارات میراثفرهنگی به دلیل پرداخت بدهی به شاکیان کم است . اگر امسال بخواهیم اثری را با ۲۰۰ میلیون ریال مرمت کنیم سال آینده همان اثر را با ۶۰۰ میلیون ریال هم نمیتوانیم مرمت کنیم.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هرمزگان افزود: متأسفانه اعتبارات ملی دیر ابلاغ میشود و این اعتبارات پاسخگوی مرمت اضطراری ابنیه تاریخی استان نیست.
وی با اشاره به اینکه در سال جاری مطالعه بافت تاریخی لافت، مرمت و ساماندهی معبد هندوها و ساماندهی حمام گپ انجام میشود، افزود: عملیات مرمت این بناها از محل اعتبارات مرمتی سال ۱۴۰۰ انجام خواهدشد.
بناوند ادامه داد: برای بناهایی که براثر زلزله و بارندگی سال گذشته آسیبدیده و تخریبشدهاند نیز از محل اعتبارات استانی مبلغ ۳۰ میلیارد ریال درخواست شده است که بهمحض تخصیص کار مرمت و ساماندهی این آثار آغاز میشود.
وی همچنین گفت: ۷۰۰ میلیارد ریال در سفر ریاست جمهوری به هرمزگان مصوب شد تا در مدت چهار سال در اختیار این اداره کل قرار گیرد که در صورت ابلاغ مبلغ یاد شده را صرف زیرساختها مانند تابلوهای راهنما، ایجاد کمپ و آلاچیق برای اِسکان مسافران و گردشگران، احداث سرویس های بهداشتی در نقاط مختلف شهر بندرعباس و غیره خواهد شد.
بناوند در خصوص ساماندهی معبد هندوها نیزگفت: در سال جاری فروشگاه صنایعدستی در ضلع شرقی معبد جمعآوری میشود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هرمزگان افزود: همچنین درختهای بومی در معبد کاشته میشود که حال و هوای معبد هندی را داشته باشیم و اشیاء مربوط به هند نیز برای بازدید علاقهمندان استقرار خواهند یافت.
وی در خصوص اعتبار تخصیص دادهشده به موزه مردمشناسی خلیجفارس بندرعباس گفت: یک میلیارد ریال برای مرمت اشیاء موزه تخصیص دادهشده که این مبلغ برای استحکامبخشی لولههای توپ قلعه پرتغالیهای جزیره هرمز هزینه میشود.
بناوند در خصوص قلعه ناصرآباد جغین رودان گفت: با همکاری دهیاری جغین جلوی تخریب اثر گرفتهشده و پرونده ثبت ملی این اثر تهیهشده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هرمزگان ادامه داد: بعد از ثبت اثر در فهرست آثار ملی، ردیف اعتباری برای مرمت و بازسازی این اثر درخواست میکنیم.
وی در خصوص تبلیغات برای شناساندن آثار تاریخی بندرعباس به مردم گفت: نصب تابلوها در شهر بندرعباس وظیفه مدیریت شهری است که اعتباری از سفر ریاست محترم جمهوری به استان در نظر گرفتهشده که در صورت تخصیص اعتبار با همکاری شهرداری این مهم انجام خواهد شد.
بناوند همچنین از برپایی نمایشگاه “هرمزگان در قرون میانی اسلام” خبر دادو افزود: این نمایشگاه بر اساس یافته های باستان شناختی کیش،کنگ و هرمزدر محل موزه مردم شناسی خلیج فارس بندرعباس از ۲۸ اردیبهشت ماه تا ۳ خردادماه برای بازدید علاقمندان دایر است.
بازدید رایگان از موزه های هرمزگان
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هرمزگان گفت: به مناسبت روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی در ۲۸ اردیبهشت ماه بازدید از موزه های استان رایگان است .همچنین به مناسبت هفته جمعیت و نامگذاری روز جمعه ۳۰ اردیبهشتماه به نام “حمایت از خانواده و جوانی جمعیت” در این روز بازدید از موزه مردمشناسی خلیجفارس بندرعباس برای خانوادهها رایگان است.
یاد آور می شود ،موزه مردمشناسی خلیجفارس در ۳ طبقه با زیربنای ۲ هزار و ۴۰۰ مترمربع ساختهشده است که طبقه همکف دارای فضای عمومی، خدماتی، کتابخانه تخصصی و نمایشگاه است و طبقات دوم و سوم موزه، بخشهای مختلفی مانند بازار سنتی، آزادسازی هرمز از دست نیروهای پرتغالی و بخش صید و صیادی مردمان جنوب و باستانشناسی قرار دارد.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰