از ظرفیت رسانه ها در حفظ میراث فرهنگی بهره گرفته شود

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان  با اشاره به اهمیت حراست از میراث فرهنگی گفت ؛میراث فرهنگی هویت و سند اعتبار جامعه است  اما متاسفانه در راستای آگاهی بخشی در این حوزه نیازمند بازتعریف ارتباطات با افکار عمومی هستیم . غلامعباس شمس الدینی خلا بزرگ در حراست عمومی از میراث فرهنگی را یادآوری کرد […]

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان  با اشاره به اهمیت حراست از میراث فرهنگی گفت ؛میراث فرهنگی هویت و سند اعتبار جامعه است  اما متاسفانه در راستای آگاهی بخشی در این حوزه نیازمند بازتعریف ارتباطات با افکار عمومی هستیم .

غلامعباس شمس الدینی خلا بزرگ در حراست عمومی از میراث فرهنگی را یادآوری کرد و افزود ؛ فرهنگ عمومی در حوزه  حفاظت از میراث فرهنگی باید تقویت شود و تحقق این اتفاق جز با مشارکت رسانه ها و نخبگان امکان پذیر نیست .

حسین روحی دبیر انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان گزارشی از وضعیت فعالیت این تشکل را ارائه کرد وخواستار تعامل بیشتر اداره کل میراث فرهنگی و این تشکل در قالب تفاهم نامه شد .

رضا زرگرعضو هیئت مؤسس انجمن صنفی روزنامه‌نگاران با اشاره به ضرورت معرفی تاریخ و میراث استان گفت ؛متاسفانه ارتباطات متولیان با افکار عمومی و رسانه ها تک بعدی است درحالیکه امروز رسانه ها به سرعت متحول شده و مطابق نیازهای جامعه حرکت می کنند .نام هرمزگان  برای گردشگر با کیش وقشم شناخته می‌شود ،یا بشاگرد را با محرومیت می شناسند درحالیکه بشاگرد وشهرستانهای استان ظرفیت های عظیم فرهنگی ،تاریخی دارند که مورد غفلت قرار گرفته است .متاسفانه این فرصت جام جهانی قطر برای شناساندن ظرفیت های هرمزگان بخوبی استفاده نمی شود درحالیکه استان همجوار با برنامه عمل می کند .

شهین صادقی عضو هیئت مدیره انجمن روزنامه‌نگاران استان‌ گفت :بندرعباس شهرخلاق جهانی صنایع دستی است اما اثری از این نام در جامعه وجود ندارد چرا از ظرفیت رسانه ها در جهت احیای صنایع  دستی درحال نابودی ،معرفی بناها و آثار تاریخی و میراث فرهنگی به درستی استفاده نمی شود ؟

کامبیز حسین پور مسئول کمیته حقوقی انجمن صنفی روزنامه‌نگاران  در این نشست گفت ؛همه می‌دانیم ضعف های اعتباری مانع کسب موفقیت در معرفی دستاوردها ، عملکردها وحفظ آثار تاریخی شده اما می توان با بهره گیری صحیح از ظرفیت های موجود به تقویت آگاهی جامعه از میراث فرهنگی ،از طریق تشکیل اتاق فکر ،واگذاری اماکن تاریخی به اشخاص حقیقی یا حقوقی کمک کرد .

مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی استان با اعلام آمادگی همکاری با اصحاب رسانه گفت ؛از نقد صاحبان قلم ورسانه استقبال می کنیم و بر این باوریم که رشد هرمجموعه ای با ایجاد فرصت شناسایی نقاط قوت و ضعف محقق می شود .

سهراب بناوند افزود :هرمزگان دارای ۲۰۰اثرملی است که باید از آنها مراقبت شود اما برخی کمبودها مانع تحقق اهداف و برنامه هاست هرچند دولت کمک هایی کرده و وعده های خوبی داده شده که با تحقق آنها گام بزرگی در راستای حفظ آثار برداشته خواهد شد .

وی طرحها و برنامه های مجموعه تحت مدیریت را شرح داد و اظهار کرد؛گسترش تعاملات با پارک علم و فناوری در حوزه بسته بندی و برند سازی ،پیشنهاد ایجاد تحول در حوزه صنایع دستی به ویژه لباس محلی مطابق با خواست متقاضیان ،احیای صنایع دستی بنحوی که طی سه سال این اداره کل رتبه اول اشتغال کشور  در بخش صنایع دستی را بخود اختصاص داده و قریب ۸۵هزار نفر در این حوزه فعالیت دارندو البته برنامه های دیگر در دستور کار قرار دارد .

بناوند ضمن اشاره به برخی تنگ نظری ها،بر گسترش تعامل نهاد ها و دستگاه‌های اجرایی،رسانه ها و نخبگان با اداره کل میراث فرهنگی ،گردشگری و صنایع دستی  تاکید کرد .

عباس نوروزی معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی استان هرمزگان در این نشست گفت ؛دربندرعباس  سه خانه تاریخی دارای مالک وجود دارد که مطابق مقررات ،مرمت و مراقبت با مشارکت مالکان باشد

معاون فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی افزود ؛در بندر کنگ ۵خانه تحت تملک اداره کل میراث فرهنگی قرار گرفته که شهرداری آن را مرمت کرده است .لذا می طلبد مالکان و شهرداری‌ها در این راستا همکاری و مشارکت داشته باشند.

نوروزی از تشکیل گروه خانه خلاق در استان خبر داد و اظهار کرد ؛گروه خانه خلاق درشهرهای مختلف تشکیل شده و امیدواریم بتوانیم باکمک مردم ،تشکل ها ،نهادها و رسانه ها در حراست از میراث فرهنگی وتاریخی گام برداریم .

وی با اشاره به نتایج پیگیری‌ها مبنی بر تحویل شیربرنزی به هرمزگان گفت :کتبا به وزرای میراث  فرهنگی  نامه نوشتیم و حتی در زمان وزارت مونسان موافقت هم شد اما استان همجوار هنوز  موافق بازگرداندن آن نیست.

انتهای پیام/