فرماندار قصرشیرین:

خروج زوار از مرز خسروی منوط به موافقت دولت عراق و ایجاد زیرساخت ها است

کرمانشاه - کلمه نیوز- فرماندار قصرشیرین گفت: مرز خسروی از مرزهای رسمی و با سابقه تاریخی برای تردد زوار است که با موافقت دولت عراق و ایجاد زیرساخت های مربوطه، جهت خروج زوار بازگشایی خواهد شد.

مرادعلی تاتار در حاشیه بازدید معاونان عمرانی پنج استان معین از زیرساخت های مرز رسمی خسروی و شهرداری منطقه ۲۲ تهران با حضور مسوولان استانی و شهرستانی، افزود: پنج استان قزوین، همدان، لرستان، کردستان و آذربایجان غربی معین استان کرمانشاه در بحث ایجاد زیرساخت های اربعین در مرز خسروی هستند.

وی اظهار داشت: همچنین شهرداری منطقه ۲۲ تهران نیز معین استان کرمانشاه در بحث اربعین خواهد بود که برای امور مربوط به تنظیف و بهسازی شهر و فضاسازی مستقر خواهد شد.

فرماندار قصرشیرین گفت: نمایندگان استان های معین در این سفر از امکانات و زیرساخت های اربعین در پایانه مرزی خسروی و نقطه صفر مرزی به منظور ایجاد زیرساخت های لازم رفع نواقص برای خدمات رسانی مطلوب به زایران بازدید کردند که تقسیم کار لازم برای استان های معین نیز صورت گرفت.

تاتار ادامه داد: در این برنامه از استان های معین خواسته شد جهت تجهیز هر چه بیشتر مرز رسمی خسروی در خدمات دهی به زایرین اربعین حسینی، هر چه سریعتر نسبت به استقرار نیروهای خود اقدام نمایند.

نماینده عالی دولت در قصرشیرین گفت: با توجه به اینکه مرز خسروی دارای مناسبت ترین محورهای مواصلاتی راه های در دسترس است بدون تردید در رفاه حال زایران موثرتر خواهد بود و تعداد قابل توجهی از هموطنان عزیز این مسیر را انتخاب خواهند نمود.

تاتار ادامه داد: استقرار ماشین آلات، احداث پارکینگ، بهسازی راه های مواصلاتی، نصب تانکرهای آبرسانی، ساخت سرویس های بهداشتی و نمازخانه و محصور کردن پارکینگ های خودروهای سواری از جمله اقدامات توسط استان های معین است.

او گفت: تمامی ادارات و دستگاه ها شبانه روزی پای کار هستند و این شهرستان از دیرباز میزبان و خادم زائران عتبات عالیات بوده از این رو در بحث امکانات هتل ها و زائرسراها و راه دسترسی مناسب شهرستان قصرشیرین و مرز خسروی بسیار شاخص است.

مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد، عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال ۷۷ در نقطه صفر مرزی آغاز شد و در سال ۸۱ با ۷۵ میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.

شهرستان قصرشیرین دارای ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت است که بیشتر این اماکن در اوایل دهه ۸۰ ساخته شده است تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشد.

قصرشیرین در غرب کرمانشاه با ۲۷ هزار نفر جمعیت، بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد و در امتداد این مرزهای طولانی، ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با حوزه حکومت مرکزی (بخش عربی) و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است.