وسایل سرمایشی، آبسردکن و یخ‌ساز؛ سه نیاز شدید موکب‌ها

ثبت‌‌نام متقاضیان برپایی موکب اربعین ۱۴۰۱ آغاز شد

معاون فرهنگی و مشارکت‌های مردمی ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات از آغاز ثبت‌نام صدور پروانه موکب‌داری اربعین حسینی 1401 همزمان با ایام دهه کرامت خبر داد.

کلمه نیوز، یوسف افضلی با بیان اینکه پیش‌‌بینی می‌شود در اربعین امسال حدود ۵ میلیون زائر از ایران به عتبات مشرف شوند، گفت: بر همین اساس اقدامات لازم برای بسیج حدود ۳هزارموکب ایرانی و اعزام ۱۵هزار خادم اربعینی آغاز شده است.
دبیر کمیته مشارکت‌های مردمی، اسکان و تغذیه ستاد مرکزی اربعین حسینی با تاکید بر اینکه تزریق سه دوز واکسن برای خادمان مواکب اجباری است، افزود: علاقه‌مندان به تاسیس موکب و نیز مواکبی که پروانه‌ آنها منقضی شده است، می‌توانند با مراجعه به سامانه موکب‌داری به نشانی http://mokeb.atabat.org نسبت به دریافت مجوز یا تمدید پروانه اقدام کنند.
*خدمات دهی موکب‌ها براساس حرکت شبانه و استراحت روز هنگام زائران
افضلی گفت: با توجه به اینکه در ایام اربعین امسال، دمای هوا به بالای ۴۰ درجه می‌رسد، پیش‌بینی می‌شود زائران به صورت «شب رو» مسیر پیاده روی را طی کنند، از این رو به مواکب ابلاغ کرده‌ایم تا تمهیدات لازم برای استراحت و اسکان زائر در روز و حرکت شبانه را بیاندیشند.
وی با بیان اینکه به‌شدت نیازمند دستگاه‌های سرمایشی از قبیل اسپیلت، آبسردکن و یخ‌ساز هستیم گفت: برنامه ریزی لازم برای تامین یکصد میلیون بطری آب شرب بهداشتی با همکاری برخی موسسات خیریه و نهادهای عام المنفعه صورت گرفته است.
وی گفت: اولویت موکب‌های ایرانی در اربعین امسال مهیا کردن محل استراحت و اسکان زائران و تامین آب آشامیدنی خنک است و در بخش تغذیه، هدف‌گذاری شده تا با مشارکت موکب‌های عراقی این کار صورت گیرد.
افضلی با تاکید بر اینکه هرگونه اقدام در راستای اسکان، تغذیه و جمع‌آوری کمک‌های مردمی برای اربعین باید با هماهنگی و کسب مجوز از کمیته مشارکت‌های مردمی، اسکان و تغذیه اربعین حسینی صورت گیرد گفت: خیران و علاقه‌مندان به مشارکت در فیض میزبانی زائران اربعین حسینی می‌توانند از دو طریق در این فیض مشارکت کنند.
وی افزود: مطمئن‌ترین روش اهداء نذر برای اربعین، مراجعه به درگاه ستاد توسعه و بازسازی عتبات و بخش پرداخت نذورات و انتخاب گزینه اربعین حسینی به نشانی https://atabat.org/fa/onlinepayment/form است.
به گفته معاون فرهنگی و مشارکت‌های مردمی ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات روش دوم، اهداء کمک‌ها و نذر به موکب‌های رسمی دارای پروانه است.
افضلی با بیان اینکه میزبان اصلی مراسم پیاده روی اربعین حسینی، دولت و مردم عزیز عراق هستند که انصافا کریمانه از زائران پذیرایی می‌کنند، گفت: حضور موکب‌ها و خادمان ایرانی تنها با هدف مشارکت در فیض میزبانی از زائران حسینی است.