اعلام جزئیات اجرای کلاس‌های تلفیقی نهضت سوادآموزی

کلمه نیوز – مهدی نامجومنش مدیرکل دفتر نظارت، سنجش و ارزیابی تحصیلی سازمان نهضت سوادآموزی وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: سازمان نهضت سوادآموزی با توجه به پراکندگی و کم شدن سوادآموزان، امسال رویکردی را در نظر گرفت که براساس آن، به جای اینکه آموزش‌دهندگان در هر کلاس یک تا سه نفر را جذب کنند، […]

کلمه نیوز – مهدی نامجومنش مدیرکل دفتر نظارت، سنجش و ارزیابی تحصیلی سازمان نهضت سوادآموزی وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: سازمان نهضت سوادآموزی با توجه به پراکندگی و کم شدن سوادآموزان، امسال رویکردی را در نظر گرفت که براساس آن، به جای اینکه آموزش‌دهندگان در هر کلاس یک تا سه نفر را جذب کنند، برای برگزاری کلاس‌های تلفیقی اقدام شد.

این مقام مسئول با بیان اینکه در اجرای کلاس‌های تلفیقی نهضت سوادآموزی دو هدف اصلی دنبال شده است، افزود: پیش از این،‌ آموزش‌دهندگان شکایت می‌کردند که نمی توانند به عنوان مثال ۱۰ سوادآموز را در دوره انتقال پیدا کنند و وقتی تعداد به حد نصاب نرسد کلاس تشکیل نمی‌شود. به این دلیل، کلاس تلفیقی متشکل از سوادآموزان در سه دوره سوادآموزی، انتقال و تحکیم است.

وی گفت: هدف این است که کلاس‌های سوادآموزی برگزار شوند و کلاس‌ها منعطف شوند تا در جاهایی که تعداد سوادآموزان در دوره انتقال کم است، از ظرفیت سوادآموزان دوره تحکیم استفاده شود. کلاس‌ها از اول آذرماه در حال برگزاری است و تا ۱۵ اسفندماه ادامه دارد.

نامجومنش ادامه داد: در کلاس‌های تلفیقی آموزش‌دهندگان می‌توانند حداقل ۹ سوادآموز را در سه دوره جذب کنند و کلاس تلفیقی ایجاد کنند. این کلاس می‌تواند در دو دوره زمانی صبح و بعد از ظهر برگزار شود و یا حتی در دو مکان و یا دو روستای متفاوت اجرا شود. در واقع این انعطاف ایجاد شده است تا آموزش‌دهندگان بتوانند از ظرفیت موجود استفاده کنند و بقیه سوادآموزان نیز جذب شوند.

وی در خصوص میزان باسوادی در سطح کشور عنوان کرد: به مقوله با سوادی می‌توان از چند جنبه نگاه کرد. با توجه به آخرین سرشماری در سال ۹۵ برگزار شد و بنا بر برآوردهای مرکز آمار در حال حاضر، درصد باسوادی در کشور در کل در بازه سنی ۶ سال به بالا ۹۰.۲ درصد اعلام شده است.

نامجومنش در پایان گفت: جامعه هدف سازمان نهضت سوادآموزی ۱۰ تا ۴۹ سال است. برآورد سازمان از باسوادی در این بازه سنی، ۹۷.۱ درصد است.