برگزاری اولین جشنواره نان در اهواز

کلمه نیوز – امید جهان‌نژادیان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان خوزستان اظهار داشت: با توجه به اینکه نان قوت غالب مردم است، علاوه بر آن در راستای فرهنگ‌سازی ارتقای کیفیت نان با پیشنهاد استاندار خوزستان اولین نمایشگاه نان خوزستان در شهر اهواز و در محل سیلوی تاریخی این شهر از بیست‌وچهارم تا بیست‌وهفتم آبان […]

کلمه نیوز – امید جهان‌نژادیان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان خوزستان اظهار داشت: با توجه به اینکه نان قوت غالب مردم است، علاوه بر آن در راستای فرهنگ‌سازی ارتقای کیفیت نان با پیشنهاد استاندار خوزستان اولین نمایشگاه نان خوزستان در شهر اهواز و در محل سیلوی تاریخی این شهر از بیست‌وچهارم تا بیست‌وهفتم آبان برگزار می‌شود.

این مقام مسئول گفت: مقدمات برگزاری این نمایشگاه انجام شده و مهم‌ترین هدف برگزاری این نمایشگاه ارتقای کیفیت نان و فرهنگ‌سازی در خصوص استفاده از نان کامل است که در آن از نان‌های سنتی، صنعتی و فراوده‌های گندم ارائه می‌شود، در نهایت هدف ما این است که در سال‌های آینده جشنواره ملی نان در خوزستان برگزار شود.

در ادامه نشست محمد حسین چراغی مشاور استاندار خوزستان اظهار کرد: با توجه به اینکه استان خوزستان به لحاظ کیفیت تولید گندم در کشور حرف اول را می زند اما، کیفیت پخت نان در استان به ویژه شهرستان اهواز بسیار بی کیفیت است.

این مقام مسئول در عنوان کرد: برنامه‌های مختلفی برای بهبود کیفیت پخت نان در اهواز برنامه‌ریزی شده که یکی از آن‌ها ایجاد مشوق‌ برای نانوایی‌ها است. یکی از عوامل پخت نان بی کیفیت در اهواز را ناآگاهی و نداشتن مهارت لازم کارگران نانوایی‌ها اعلام کرد.

چراغی افزود: نظارت بر کیفیت نان از زمان تولید آرد و خمیر مایه در کارخانه‌ها تا پخت آن در نانوایی‌ها انجام خواهد شد که این مشکل در اهواز حل شود.

همچنین احمد موالی زاده سرپرست فرمانداری اهواز در این نشست اظهار کرد: برای نخستین بار جشنواره نان در محل سیلوهای تاریخی اهواز از تاریخ ۲۴ ماه جاری لغایت ۲۶ آبان ماه برگزار می‌شود. هدف از برگزاری این جشنواره آشنایی و ترویج استفاده از نان با کیفیت به مردم است. که قطعاُ این جشنواره، در کنار آموزش و معرفی نان با کیفیت و مغزی به مردم بسیار جذاب خواهد بود.

وی با اشاره به دو معضل در پخت نان این شهرستان گفت: وجود صف‌های طولانی نانوایی‌های دولتی و کمبود این نوع از نانوایی‌ها باعث نارضایتی مردم شده بود. که در این خصوص، طی ۶ ماهه امسال مجوز راه‌اندازی یکصد نانوایی در اهواز صادر و آغاز به کار کرده اند.

وی اضافه کرد: کاهش سهمیه آرد بسیاری از نانوایی‌ها به دلایلی در سال‌های گذشته به تعطیلی برخی از آن ها منجر شد که با پیگیری‌های صورت گرفته سهمیه آرد این نانوایی‌ها برگشت داده شد. با اقدامات صورت گرفته شرایط پخت نان در اهواز از نظر کمیت بهبود یافت اما در بخش کیفیت همچنان مشکلاتی وجود دارد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه برای افزایش کیفیت پخت نان اهواز اقداماتی در حال انجام است اظهار کرد: نشستی با نانوایی‌های با تجربه استان برگزار شد تا از دانش آن‌ها در کنار تکنولوژی روز برای بهبود کیفیت پخت نان در اهواز استفاده شود.

موالی زاده در این مسیر از تمام مردم اهواز درخواست کمک و همیاری کرد تا این معضل برطرف شود. در اهواز حدود ۶۰۰ نانوایی وجود دارد که در سال‌های اخیر مردم از وضعیت کیفیت پخت نان بسیار ناراضی هستند.