شروع روند ریزش میوه خرما در نخلستانهای مناطق مختلف هرمزگان

به گفته دکتر عبدالنبى باقرى ، ریزش خرما در نخلستان توسط عوامل زنده و غیر زنده متعددی و در مراحل مختلف تا بلوغ و رسیدگی میوه خرما اتفاق می افتدکه در نخلستانها و ارقام مختلف خرما، مقدار ریزش متفاوت است . وى بیان کرد : اولین ریزش در رقمهای مختلف خرما بین ٢۵ تا ٣۵ […]

به گفته دکتر عبدالنبى باقرى ، ریزش خرما در نخلستان توسط عوامل زنده و غیر زنده متعددی و در مراحل مختلف تا بلوغ و رسیدگی میوه خرما اتفاق می افتدکه در نخلستانها و ارقام مختلف خرما، مقدار ریزش متفاوت است .

وى بیان کرد : اولین ریزش در رقمهای مختلف خرما بین ٢۵ تا ٣۵ روز پس از شکافته شدن اسپاتها ( که همان مرحله حبابوک است ) اتفاق می افتد که ممکن است در اثر خسارت کرم میوه خوار خرما و یا کمبود مواد غذایی و یا عوامل دیگر باشد.

یاد آور می شود؛ریزش دومی در حدود ١٠٠ روز پس از باز شدن اسپاتها ودر مرحله (کیمری) اتفاق می افتد که حدود یک ماه طول می کشد و بخشی از این ریزش می تواند ناشی از خسارت برخی آفات مانند کنه تارتن نخیلات، آفات عمومی مانند ملخ ها یا کمبود عناصر غذایی، تنش های دمایی و یا حتی بار زیاد درخت باشد.

در این راستا و در جهت مدیریت ریزش با استفاده از راهکارهایی مانند کم کردن اثر تنهای دمایی و مبارزه با آفاتی که در ریزش میوه نقش دارند ، توسط محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزى ، توصیه هاى مهم و کاربردى به نخلکاران ارائه شد.

انتهای پیام/