سالانه ۱۴۰۰ میلیارد تومان صرف خرید تضمینی آب تولیدی آب شیرین کن ها در هرمزگان می شود
عبدالحمید حمزه پور در نشست خبری که به مناسبت هفته صرفه جویی در مصرف آب برگزار شد با بیان اینکه کاهش منابع سطحی و زیرزمینی هرمزگان، آب و فاضلاب هرمزگان را ناگزیر به روی آوردن از منابع غیر متعارف کرده است، تصریح کرد، یکی از این منابع که هرمزگان به دلیل ساحلی بودن به استفاده […]
عبدالحمید حمزه پور در نشست خبری که به مناسبت هفته صرفه جویی در مصرف آب برگزار شد با بیان اینکه کاهش منابع سطحی و زیرزمینی هرمزگان، آب و فاضلاب هرمزگان را ناگزیر به روی آوردن از منابع غیر متعارف کرده است، تصریح کرد، یکی از این منابع که هرمزگان به دلیل ساحلی بودن به استفاده از آن روی آورده است شیرین سازی آب دریاست که در حال حاضر ۴۱ سایت نمک زدایی با ظرفیت ۲۲۸ هزار و ۵۰۰ متر مکعب در شبانه روز در سراسر هرمزگان نیاز آبی بخشی از مناطق استان را تامین می کنند که در تلاش هستیم برای رفع کمبود ها ۱۱ سایت دیگر را نیز به ظرفیت ۳۴ هزار متر مکعب در شبانه روز به ظرفیت تولید آب هرمزگان کنیم.
به گفته وی، در حال حاضر ۴۷ درصد کل ظرفیت آب شیرین کن های کشور در هرمزگان تولید می شود که با اضافه شدن ظرفیت های جدید، سهم هرمزگان از آب تولیدی آب شیرین کن ها به ۶۱ درصد کل کشور می رسد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان ادامه داد: سال گذشته یک هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان صرفا از طریق خرید تضمینی آب شیرین کن ها آب مورد نیاز مشترکین را تامین کردیم. به گفته وی، خرید تضمینی هر متر مکعب آب تولیدی آب شیرین کن ها ۱۸ هزار تومان است که مشترک مبلغ ناچیزی از این عدد تا سقف الگوی مصرف می پردازند.
وی ادامه داد:در حال حاضر ۱۰۰ درصد شهرها و ۸۹ درصد روستاها عملیات آبرسانی به آنها انجام شده است، البته این بدان معنا نیست که مشکل آب در این نقاط وجود نداشته باشد چرا که به دلیل شرایط اقلیمی و کم شدن منابع سطحی و زیرزمینی، باعث شده تا آب مورد نیاز بیش از میزان آب تولیدی موجود باشد که برای حل آن نیز در حال اجرای طرح های توسعه ای و تعریف پروژه های جدید هستیم.
مدیرعامل آبفا در تشریح وضعیت شبکه توزیع و خطوط انتقال آب گفت: در حال حاضر شش هزار و ۷۹۲ کیلومتر از شبکه توزیع روستایی و پنج هزار کیلومتر از شبکه توزیع شهری نیازمند توسعه و بازسازی است.
وی افزود: در بخش خط انتقال، نیازمند توسعه و بازسازی ۲۵۱ کیلومتر از خط انتقال شهری و سه هزار و ۵۰۰ کیلومتر خط انتقال روستایی هستیم که در مجموع اعتباری بالغ بر ۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان می طلبد.
به گفته حمزه پور، این اعتبار رقم بالایی است و باید در طول سال های آتی روند مورد نیاز طی شود تا به برخورداری لازم دست پیدا کنیم.
مدیرعامل آبفا از توجه ویژه دولت سیزدهم به بخش آبرسانی اشاره کرد و بیان داشت: از ابتدای امسال تاکنون حدود یک هزار و ۲۲۰ میلیارد تومان از اعتبارات آبفا تخصیص یافته است که ۷۰ درصد اعتبارات را شامل می شود.
وی به برنامه آبفا در تامین نیازهای آبی هرمزگان اشاره کرد و افزود: بستک، سیریک، قشم، بخش رویدر مناطق شرقی و غربی جاسک از جمله مناطقی هستند که با کمبود بیشتری در تامین آب مواجه هستند که آبفا با انعقاد قرارداد با بخش خصوصی در تلاش است تا آب این مناطق را تامین کند؛ در جاسک نیز با توسعه خط انتقال آب روستاها، از سد جگین تامین خواهیم کرد.
به گفته مدیرعامل آبفا، با گذر از تابستان امسال و وارد مدار شدن آب شیرین کن زیارت در سیریک و سه آب شیرین کن سلخ، تورگان و باسعیدو در قشم، تکمی خط انتقال چارک به جناح و بستک و احداث خط انتقال آب از آب شیرین کن خلیج فارس به کهورستان و رویدر بخش زیادی از کمبودهای آب این شهرستان ها مرتفع خواهد شد.
وی همچنین گفت: اخیرا خبرهای خوبی از اجرای پروژه های شهرستان خمیر داده ایم که با اجرای آن تقریبا کل این شهرستان از خط انتقال آب شیرین کن خلیج فارس بهره مند خواهند شد.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰