هل؛ ادویه ـ دارویی برای سلامتی همه

گروه علمی: یک کارشناس ارشد گیاهان دارویی با اشاره به این‌که هل دارای خواص ضدالتهابی، آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی است و اثرات درمانی آن نیز از چنین خواصی نشأت می‌گیرد، گفت: خوشبختانه هل یک ادویه بی‌خطر است و می‌توان در تهیه انواع غذاها، دسرها و شیرینی‌جات و غیره از آن استفاده کرد.   مینو طالبی در […]

گروه علمی: یک کارشناس ارشد گیاهان دارویی با اشاره به این‌که هل دارای خواص ضدالتهابی، آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی است و اثرات درمانی آن نیز از چنین خواصی نشأت می‌گیرد، گفت: خوشبختانه هل یک ادویه بی‌خطر است و می‌توان در تهیه انواع غذاها، دسرها و شیرینی‌جات و غیره از آن استفاده کرد.
 

مینو طالبی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به این‌که هل دارای خواص ضدالتهابی، آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی است و اثرات درمانی آن نیز از چنین خواصی نشأت می‌گیرد، اظهار کرد: خوشبختانه هل یک ادویه بی‌خطر است و می‌توان در تهیه انواع غذاها، دسرها و شیرینی‌جات و غیره از آن استفاده کرد.

وی با اشاره به این‌که افرادی که فشارخون بالایی دارند می‌توانند از فواید هل بهره‌مند شوند، عنوان کرد: تحقیقات نشان می‌دهد که هل به کاهش فشارخون بالا در بین بیمارانی که در مرحله اول بیماری قرار دارند کمک می‌کند اما هنوز به‌طور دقیق مشخص نشده است که هل با چه سازوکاری این کار را انجام می‌دهد.

طالبی با اشاره به این‌که به عقیده برخی محققان عصاره هل به کاهش میزان بالای آنزیم‌های کبدی، تری گلیسیرید و همچنین کلسترول خون کمک می‌کند، افزود: علاوه‌براین، آنتی‌اکسیدان‌های موجود در هل می‌تواند استرس و اضطراب را کنترل کند.این کارشناس‌ارشد گیاهان دارویی با اشاره به این‌که هل خواص ضدالتهابی دارد بنابراین می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن غیرمسری مانند بیماری‌های مربوط به سندرم متابولیک را کاهش دهد، بیان کرد: با وجود این‌که التهاب در بدن وجود دارد و میزان اندک آن مشکل‌ساز نیست اما باید بدانید که در طولانی‌مدت منجر به بروز مشکلات جدی می‌شود، که نتایج پژوهش‌ها هل حاوی ترکیبات مؤثری است که التهاب را از بین می‌برد.

وی با یسان این‌که یکی از فواید قابل توجه هل به دستگاه گوارش مربوط می‌شود، تصریح کرد: نتایج برخی از تحقیقات نشان می‌دهد که هل در کنار ادویه‌های دیگر باعث تسکین برخی از ناخوشی‌های گوارشی مانند حالت تهوع و استفراغ می‌شود، همچنین به مقابله با زخم معده نیز کمک زیادی می‌کند.

طالبی با اشاره به این‌که یکی از دیگر کاربردهای قدیمی و سنتی از هل مربوط به سلامت و بهداشت دهان است، افزود: این ادویه معطر معمولاً برای از بین بردن بوی بد دهان و همچنین در ساخت آدامس‌های خوشبوکننده دهان استفاده می‌شود.این کارشناس‌ارشد گیاهان دارویی  عنوان کرد: نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهد که هل برای مقابله با باکتری‌های بیماری‌زای دهان مانند «استرپتوکوکوس موتانس» و «کاندیدا آلبیکنس» مؤثر است.

وی با اشار به این‌که از هل در رایحه‌درمانی نیز استفاده زیادی می‌شود، تصریح کرد: نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهد که این ادویه برای بهبود تنفس و جریان هوا در ریه‌ها در حین ورزش بسیار مفید است و به عقیده برخی محققان عصاره هل به کاهش میزان بالای آنزیم‌های کبدی، تری گلیسیرید و همچنین کلسترول خون کمک می‌کند.