اولین کارخانه تولید روغن پایه تصفیه اول در استان هرمزگان افتتاح شد

وزیر صمت در حاشیه این آیین در جمع خبرنگاران افتتاح این مجموعه صنعتی را پایه‌ای برای توسعه صنعت در استان هرمزگان دانست و گفت: روغن یکی از کالاهای راهبردی در صنعت است و به نظرم هیچ صنعتی را نمی‌توانید پیدا کنید که از روغن‌ها استفاده‌ای نداشته باشد. وی افزود: جذابیت پروژه پالایشگاه نفت پایا، اهتمام […]

وزیر صمت در حاشیه این آیین در جمع خبرنگاران افتتاح این مجموعه صنعتی را پایه‌ای برای توسعه صنعت در استان هرمزگان دانست و گفت: روغن یکی از کالاهای راهبردی در صنعت است و به نظرم هیچ صنعتی را نمی‌توانید پیدا کنید که از روغن‌ها استفاده‌ای نداشته باشد.

وی افزود: جذابیت پروژه پالایشگاه نفت پایا، اهتمام و اشتراک مساعی بخش خصوصی و دولت است که موجب شده است یک کار دانش‌بنیان در استان هرمزگان شکل بگیرد.

وزیر صمت عنوان کرد: من واحد روغن‌ سازی را پایه اول برای تحولات آتی در استان می‌دانم که از محل اشتراک توانایی‌های داخلی ایجاد شده است و بدون تردید برای توسعه این مجموعه برنامه‌هایی پیش‌بینی خواهد شد. مهدی دوستی استاندار هرمزگان نیز در این آیین با تاکید بر لزوم تعریف فراورده‌های جدید در زنجیره ارزش نفت اظهار داشت: در این شرکت، ترکیب فرآورده‌های تولیدی با کمک شرکت‌های دانش بنیان انجام می‌شود که سبب افزایش ارزش افزوده و افزایش قیمت محصولات به ویژه محصولات صادراتی خواهد شد.

وی افزود: با تشکیل زنجیره نفتی علاوه بر افزایش وزنی، به افزایش قیمت فرآورده هم می رسیم و با افزایش عمق دانش، آینده خوبی را می‌توان برای صنعت نفت استان متصور شد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان نیز درحاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران گفت: شرکت پالایش نفت پایا با سرمایه گذاری ۱۷ هزار میلیارد ریال(۴۰ میلیون دلار) افتتاح شد.

خلیل قاسمی افزود: شرکت پالایش نفت پایا در ناحیه صنعتی فرآورده های نفتی بندرعباس قرار دارد که با افتتاح این شرکت زمینه اشتغال ۲۰۰ نفر بطور مستقیم فراهم می گردد.

وی محصولات تولیدی کارخانه پالایش نفت پایا را پارافین، اسلاک واکس و انواع روغن تصفیه آول با ظرفیت ۲۰۰ بشکه در روز در زمینی به مساحت ۳ هکتار عنوان کرد.

مدیرعامل شرکت نفت پایا نیز در این مراسم با بیان اینکه این پروژه پس‌از ۲۶ ماه تلاش مداوم به بهره‌برداری رسید افزود: بالغ بر یک‌هزار ۶۷۰ ساعت فعالیت بدون حادثه برای به سرانجام رسیدن این پروژه صورت‌گرفته است.

احسان مجتهدی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: این پروژه در طول حیات خود دو فضای متفاوت را تجربه کرده که با سرمایه‌گذاری ۱۸۰ میلیارد تومان در سال ۱۳۹۷ عملیات اجرایی آن اغاز و تا سال ۱۴۰۰ تنها با۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی آغاز شد عملیات احداث آن متوقف شد. وی ادامه داد: در مرحله بعد در سال ۱۴۰۱ ب هلدینگ ثروت پایا ۱۰۰ درصد سهام این شرکت را خریداری نمود و با باور این‌که ما می‌توانیم معوقات شرکت پرداخت شد و با همکاری خوب بانک ملت و تمدید قرارداد و افزایش میزان وام این پروژه بعد از۲۶ ماه به بهره‌برداری رسید.

مجتهدی با تأکید بر این‌که اولین‌بار است مهندسان ایرانی وارد بیسینک دیزاین ساخت پالایشگاه شده‌اند گفت :حتی ماشین‌آلات روغن‌سازی این پالایشگاه نیز در داخل ایران ساخته شد و در حال تولید است. وی در پایان از همکاری خوب مدیران ارشد استان ،صمت و شهرک‌های صنعتی استان تقدیر و تشکر کرد .

پایان خبر/

خبرنگار: شهین صادقی