همیشه حادثه سوختن در خودرو برای همسایه نیست! / سوختن مردم در آتش طمع قاچاقچیان سوخت در هرمزگان

متاسفانه این روزها همچنان شاهد تصادف های وحشتناک خودروهای سوخت بر و سوختن و کشته شدن افراد بی گناه و شهروندان عادی در سطح جاده های استان هرمزگان هستیم. قصه پر غصه ای که علی رغم برخورد قاطع مرزبانان و نیروهای انتظامی و دستگاه قضایی با پدیده قاچاق سوخت و توقیف هزاران دستگاه خودرو و […]

متاسفانه این روزها همچنان شاهد تصادف های وحشتناک خودروهای سوخت بر و سوختن و کشته شدن افراد بی گناه و شهروندان عادی در سطح جاده های استان هرمزگان هستیم.

قصه پر غصه ای که علی رغم برخورد قاطع مرزبانان و نیروهای انتظامی و دستگاه قضایی با پدیده قاچاق سوخت و توقیف هزاران دستگاه خودرو و صدها فروند شناور قاچاقچیان، اما همچنان چرخ سوخت بران می چرخد و آتش طمع آن خود و مردم بی گناه استان را در جاده ها می سوزاند و می بلعد!

متاسفانه بطور متوسط سالانه حدود یکصد نفر بعلت تصادفاتی که خودروهای سوخت بر در جاده های استان به بار می‌آورند کشته و بیش از صدها نفر هم مجروح و نقص عضو می شوند و فریادهای اینجانب در سال های اخیر مبنی بر نابودی تمامی زیرساخت های استان و حتی جان انسان های بی گناه همچنان مورد بی توجهی است و باید اینگونه بسرایم که: «گوش اگر گوش تو و ناله اگر ناله ماست/ آنچه البته به جایی نرسد فریاد است!».

در این بین آنچه که قابل تأمل می باشد این است که برخی از افراد و ساکنین مناطق تا حوادث جاده ای سوختبران رخ می دهد و افرادی از بستگان یا اهالی روستای آنان که بی گناه در خودروهای عبوری جان خود را از دست می دهند، بلافاصله با فریاد و انتقادهای فراوان و انتشار مطالب تند و تحریک آمیز در فضای مجازی، پلیس و مرزبانی را مقصر حوادث می دانند که چرا با این خودروهای سوخت بر برخورد نکردند که تعدادی از اعضای خانواده یا بستگان آنان فوت کردند؟

جالب اینجاست وقتی در برخی از این حوادث بررسی می کنیم، این افراد معترض گاها کسانی بوده اند که وقتی نیروهای انتظامی برای مبارزه با قاچاقچیان یا توقیف خودروهای شوتی در همان محل سکونت آنان حاضر می شدند به مخالفت با پلیس پرداخته و در برابر حمله و سنگ پرانی و خسارت به خودرو و تجهیزات و تعدی به ماموران سکوت تامل برانگیزی داشته و یا بعضاً حمایت می کردند!

متاسفانه عدم همکاری برخی از ساکنین روستاهای آلوده به قاچاق و مقاومت و درگیری آنان با عوامل انتظامی و دریابانی عمل کننده در امر مبارزه با قاچاق سوخت همیشه مورد انتقاد فرماندهان و کارکنان خدوم انتظامی می باشد.

برخلاف این ادعا، اما آمارها به خوبی نشان از برخورد قاطع پلیس با خودروهای شوتی را نشان می دهد و‌ توقیف بیش از ۶ هزار و یکصد دستگاه خودروی شوتی از سال گذشته تاکنون سند این مدعا است.

با این وجود تعدی قاچاقچیان و برخی از افراد و ساکنین روستاهای مرزی به ماموران و خسارت به دهها دستگاه خودرو و شناور سازمانی و بیش از ۵۰ میلیارد ریال خسارت مادی، شهادت ۶ شهید همرزم مان و مجروحیت دهها تن از کارکنان در یکسال گذشته نشان از مظلومیت پلیس و مرزبانی استان هرمزگان می باشد.

متاسفانه نیروهای انتظامی و مرزبانی استان که باید تمام توان و تلاش خود را برای پاسداری و حراست از مرزها و امنیت شهروندان صرف کنند، بخش اعظمی از ماموریت های خود را درگیر معضل قاچاق و علی الخصوص قاچاق سوخت کرده اند و وقت و هزینه زیادی از مجموعه پلیس و مرزبانی صرف این موضوع شده و با توجه به گستاخی بسیاری از این افراد و عدم توجه به ایست ماموران و حرکت با پلاک های مخدوش و یا فاقد پلاک و سرعت های سرسام آور، اما میزان بالای کشفیات، حکایت از جدیت و موفقیت عملکرد پلیس و مرزبانی در برابر قاچاقچیان دارد.

امیدواریم این حوادث تاخ و ناگوار تلنگری برای همه ما باشد که همیشه مرگ برای همسایه نیست و باور داشته باشیم وقتی در یک فضای اجتماعی کنار هم زندگی می کنیم اگر از کنار برخی ناهنجاری ها و پدیده های شومی چون قاچاق سوخت بی تفاوت عبور نماییم، باید منتظر این باشیم که روزی زبانه این آتش، دامن ما را هم فرا بگیرد!!

سید مرتضی اولادعلی – معاون فرهنگی اجتماعی مرزبانی استان هرمزگان

پایان خبر/