در بیماری منتقله تب دانگ با یک پدیده موزاییکی روبرو هستیم/تب دانگ از فردی به فرد دیگر منتقل نمی شود
دکتر فرشید رضایی افزود: تب دنگی بر خلاف اغلب بیماریهای عفونی دیگر، نمیتواند بهصورت مستقیم از یک نفر به نفر بعدی منتقل شود و تنها از راه گزش پشه آلوده به افراد سالم منتقل میشود. وی با بیان اینکه این پشه ناقل ۴ تیپ از بیماری دانگ است گفت: ابتلا به هر یک از این […]
دکتر فرشید رضایی افزود: تب دنگی بر خلاف اغلب بیماریهای عفونی دیگر، نمیتواند بهصورت مستقیم از یک نفر به نفر بعدی منتقل شود و تنها از راه گزش پشه آلوده به افراد سالم منتقل میشود.
وی با بیان اینکه این پشه ناقل ۴ تیپ از بیماری دانگ است گفت: ابتلا به هر یک از این تیپ بیماریها تنها باعث ایمنی به آن تیپ می شود.اما در صورت ابتلا به سایر تیپ های این بیماری ممکن است بدن واکنش شدیدتری نشان دهد.
سرپرست دفتر آموزش و ارتقاء سلامت وزارت بهداشت از ورود و استقرار پشه آئدس در بندر چابهار و چند شهر دیگر در استانهای گیلان، هرمزگان و بوشهر خبر دادو افزود: خوشبختانه پشه ها در این استانها، هنوز ناقل بیماری نیستند بهجز در بندرلنگه که چند بیمار بدون سابقه سفر به خارج از کشور شناسایی شدهاند و نشانه آلوده شدن «پشههای آئدس اجیپتی» به ویروس دانگ در برخی محلات این شهرستان است.
دکتر فرشید رضایی با تاکید بر اینکه اپیدمی ها را رفتار غیر بهداشتی آغاز می کند گفت : آنچه پایان دهنده به یک اپیدمی است رفتارهای بهداشتی افراد جامعه است که رسانه ها با اطلاع رسانی شفاف و صریح نقش مهمی در آگاه سازی جامعه و ترویج رفتارهای صحیح بهداشتی داشته و می توانند تغییر نگرش وتغییر رفتار را در جامعه ایجاد نمایند.
وی پوشیدن لباس های رنگ روشن و پوشیده ،استفاده از پشه بند برای افراد مبتلا،استفاده از توری برای پنجره هاو هواکش ها ،استفاده از پماد دافع حشرات برای قسمتهای در معرض دید بدن ، خالی کردن آبهای راکد موجود در زیر گلدان ها ،بطری ها و… را از مهمترین راههای مقابله با این پشه عنوان کرد وافزود: پشه آئدس حتی در آب راکدی به میزان یک سر بطری نیز قادر به تخم گذاری است.
پایان خبر/
خبرنگار:آزاد کویک
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰