۴۸۰ فقره پروانه استاندارد اجباری از مهرماه سال گذشته تا مهرماه امسال تمدید شده است

سیدسعید میرنظامی در جمع خبرنگاران، افزود: دو هزار و ۴۹۳ فقره بازرسی توسط استاندارد این استان از مهرماه سال گذشته تا مهرماه امسال صورت گرفته است. وی ابراز کرد: این اداره در راستای فعالیت طلا فروشی‌ها ورود پیدا کرده و در این راستا تعدادی از فعالین این بخش به دادگاه معرفی و تعدادی هم در […]

سیدسعید میرنظامی در جمع خبرنگاران، افزود: دو هزار و ۴۹۳ فقره بازرسی توسط استاندارد این استان از مهرماه سال گذشته تا مهرماه امسال صورت گرفته است.

وی ابراز کرد: این اداره در راستای فعالیت طلا فروشی‌ها ورود پیدا کرده و در این راستا تعدادی از فعالین این بخش به دادگاه معرفی و تعدادی هم در کمیسیون ماده ۴۲ اعمال قانون شدند.

میرنظامی ادامه داد: از یک‌هزار و ۱۸۳ واحد موجود در استان مرکزی، ۷۹۰ واحد فعال مشمول استاندارد اجباری وجود دارد و این واحدها به صورت مستمر بازرسی و نمونه‌برداری می‌شود.

مدیرکل استاندارد استان مرکزی گفت: چهار هزار و ۶۶۰ مرحله نمونه‌برداری در این مدت صورت گرفته و بر اساس قانون وقتی کالایی تولید مشمول استاندارد اجباری باشد، باید حداقل چهار بار در سال نمونه‌برداری شود.

وی افزود: بعد از اینکه بازرسی و نمونه‌برداری انجام شد، برخی موارد منجر به صدور پروانه و تمدید پروانه می شود که طی یک سال گذشته ۱۲۲ فقره پروانه مشمول استاندارد اجباری و ۹ فقره پروانه تشویقی صادر شد.

میرنظامی اظهار کرد: واحدی تولیدی که کیفیت را رعایت نکند اعمال قانون می‌شود و در یک سال گذشته ۱۸۶ پروانه اجباری و ۱۴ پروانه تشویقی ابطال شده است.

وی یادآور شد: وقتی پروانه‌ اجباری ابطال می‌شود، چون مشمول استاندارد اجباری است، دیگر اجازه تولید انبوه، توزیع، بسته‌بندی و فروش در سطح بازار را ندارد و کالاهای آن باید جمع‌آوری شوند و اگر کیفیت کالا نباشد، باید تولیدات امحا شود.

مدیرکل استاندارد استان مرکزی ادامه داد: کالاهای تشویقی که ابطال شوند، اجازه استفاده از نشان استاندارد را ندارند، بیان کرد: کالایی که نشان استاندارد دارد اما کیفیت نداشته باشد با جدیت دنبال می‌شود اما ادعای آن باید ثابت شود و اگر این امر به اثبات برسد، به صورت کامل و ۱۰۰ درصد خسارت ذینفع پرداخت می‌شود.

میرنظامی در ادامه با اشاره به اینکه موضوع آلایندگی ایرالکو بارها مورد بررسی قرار گرفته و مقرر بوده از سال ۸۶ تا سال ۸۹، آندسازی این واحد صنعتی به شهرک صنعتی خیرآباد منتقل شود اما همچنان محقق نشده است، گفت: محل ایجاد آندسازی آلومینیوم جاده و زیرساخت لازم را ندارد، و حداقل‌ها در این مجتمع صورت نگرفته است.

وی افزود: آندسازی شرکت ایرالکو از زمان تعیبن شده برای افتتاح تاکنون، ۱۴ سال عقب است و سایت کربن صنعت نیز روند کندی دارد و با این شکل، ساخت مجتمع آندسازی تا ۱۰ سال آتی هم امکان پذیر نیست.