جدیدترین روایت از زندگی ارنستو چه گوارا: کتاب ” چه، زندگی و جاودانگی یک ” منتشر شد
کلمه نیوز_ کتاب ” چه، زندگی و جاودانگی یک چریک” اثر مهدی بیرانوند روژمان از انتشارات پارس تاک با ویراستاری شیرین دارابی به بازارکتاب ایران آمد. در این کتاب برای اولین بار روایت عملیات های الجزایر – مراکش، کنگو ، حضور مخفیانه چه گوارا در تانزانیا و پِراگ آمده است. کتاب ” چه زندگی و […]
کلمه نیوز_ کتاب ” چه، زندگی و جاودانگی یک چریک” اثر مهدی بیرانوند روژمان از انتشارات پارس تاک با ویراستاری شیرین دارابی به بازارکتاب ایران آمد.
در این کتاب برای اولین بار روایت عملیات های الجزایر – مراکش، کنگو ، حضور مخفیانه چه گوارا در تانزانیا و پِراگ آمده است. کتاب ” چه زندگی و جاودانگی یک چریک ” برای اولین بار در ایران اسناد منتشر شده سازمان سیا آمریکا با موضوع دخالت مستقیم در دستگیری و کشته شدن چه گوارا را روایت خواهد کرد. این کتاب همچنین به عملیات های سیئرا ماسترا، سانتاکلارا، فتح هاوانا، جنگ داخلی اسپانیا، جنگ جهانی دوم، سفرهای خارجی چه گوارا، برنامه های اقتصادی، آموزشی، بهداشتی چه گوارا در کوبا، دیدار با ژان پل سارتر و سیمون دوبووار، روایت های شخصی همسر چه گوارا، تک عملیات های بولیوی، معرفی شخصیت های نزدیک چه گوارا، پیدا شدن اجساد چریک ها در دهه ۹۰ میلادی، معرفی موزه های متعلق به شخصیت چه گوارا، سخنرانی های چه گوارا در سازمان ملل، گفتار های ماندگار، معرفی آثار چاپی چه گوارا و روایت عکس های مشهور چه گوارا می پردازد.
بخشی از متن کتاب:
عید من آن روز است که زحمت یک سال دهقان شام یک شب پادشاه نباشد. اگر تو از دیدن هر بیعدالتی از خشم تکان بخوری، هم رزم من هستی. این سخنان افروخته و عصیانگر را جوانی سی و چند ساله با چشمانی چون مسیح، ریش کم پشت، یونیفورم سبز زیتونی با کلاهی که یک تک ستاره به رسم فرماندهی روی آن نصب شده بود برای آیندگان فریاد می زد. فریادی که نماینده
تمام ملت های ستم دیده جهان بود. از ویتنام در شرق دور تا کوبا در نیم کره غربی زمین. پرچم، مرز، نژاد و رنگ پوست برایش اهمیتی نداشت چرا که او برای آزادی انسان و نابودی ظالمان تلاش میکرد. در سراسر جهان، هرکجا که جوانان در حال راهپیمایی هستند، هر کجا معدن چیان برای گرفتن حق خود و کار منصفانه ایستادگی می کنند، هر کجا دهقانان خواستار اصلاحات و بهسازی هستند، روح این جوان خوش سیما و انقلابی هم آنجاست. جوانی که با اصطلاح خودمانی «چ، che «یا «ارنستو» صدایش میزنند. چهره اش یاد آور اسطوره های تاریخ، افکارش زنده کننده تفکر فیلسوفان، مبارزه اش تداعی کننده رزم سلحشوران بزرگ و میراثش پرچم همیشگی اعتراضات خلق های سراسر جهان است. جوانی ۳۹ ساله که از سال ۱۹۶۷ میلادی شعله گرفت و سراسر اردوگاه امپریالیسم جهانی را به آتش کشید. خودش پیش بینی کرده و گفته بود هر قطره خون ریخته شده ما تجربه ای است که به آیندگان می رسد تا فردا آن را در مبارزه برای رهایی سرزمین شان به کار ببرند. همچنان که خلقی خود را آزاد میسازد و گامی در پیکار برای رهایی بر می دارد. این کتاب چهره «ارنستو چه گوارا» با آن سیمای جذاب و روح شورشی اوست. فرمانده انقلابی که با آن سینه بیمار درگیر آسماش ترک خانه و کاشانه کرد تا صدایی برای رهایی خلقهای محروم آمریکای لاتین و آفریقا باشد. فرمانده ای که هم پزشک بود و هم نویسنده هم چریک بود و هم مرد خانواده مردی که تعلق به هیچ کشوری ندارد و پرچم مبارزهای است در دست تمام آزادی خواهان و مبارزان جهان.
آری این کتاب «چه» است…
قابل ذکر است مهدی بیرانوند ” روژمان ” نویسنده، پژوهشگر، روزنامهنگار و شاعر متولد سال ۱۳۷۳ در شهر بروجرد فارغالتحصیل مهندسی نرم افزار، مدرس سواد رسانه، سرپرست نویسندگان خانه ناشران تهران ” حوزه مشق “،دانشجوی مقطع دکتری صنایع دارویی، مدیر خبری رسانه ایرانیان اروپا در برلین ، دارنده دکتری روزنامهنگاری و نویسندگی آمریکا و افتخاری لبنان و نویسنده ۱۴ عنوان کتاب در حوزه ( رسانه، ادبیات، پژوهش های سیاسی، تاریخی و ورزشی ) و صاحب مقالات isc می باشد که تاکنون در رشته های مختلف موفق به کسب جوایز و عنوان های کشوری و بین المللی شده است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰