امضاء تفاهم نامه همکاری منطقه ویژه سرخس و منطقه آزاد ماکو تاثیرگذار در رونق اقتصادی منطقه

ایسنا/خراسان رضوی فرماندار سرخس گفت: امضاء تفاهم نامه همکاری بین سه منطقه آزاد سرخس و منطقه آزاد ماکو و چابهار بوده که در رونق اقتصادی این شهرستان بسیار تاثیرگذار است.

سید مهدی سالم در گفت و گو با ایسنا در خصوص تفاهم نامه «مثلث لجستیکی ایران» که بین منطقه ویژه اقتصادی سرخس و منطقه آزاد ماکو در آذربایجان‌غربی به امضاء رسیده است، اظهار کرد: این تفاهم‌نامه همکاری در راستای تسهیل در ترددهایی که از سمت شمال غرب کشور به شمال شرق و بالعکس و از خراسان و سرخس به چابهار و بالعکس یا ارتباطات ترانزیتی که در این مسیرها است به امضاء رسید.

وی با اشاره به اینکه در برخی از موضوعات از جمله قسمت‌های لجستیکی و یا هزینه‌ها و تعرفه‌های دریافتی نیاز به همکاری است، اظهار کرد: قرار بر این شد در هر موضوعی که بشود، تسهیل صادرات و واردات را انجام داد و یا روند ترانزیت عبوری را تسهیل کرد همکاری بین یکدیگر انجام شود.

فرماندار سرخس افزود: در این تفاهم‌نامه مقرر شد در هر موضوعی که بشود به صادرات و افزایش آن کمک کند در همکاری سه جانبه بین سه منطقه ازاد سرخس، ماکو و چابهار انجام گیرد.

وی امضای این تفاهم‌نامه را در رونق اقتصادی شهرستان سرخس بسیار تاثیرگذار دانست و خاطرنشان کرد: وقتی هماهنگی بین سه منطقه سرخس، ماکو و چابهار باشد قطعأ استقبال ترانزیت، سرمایه گذاران و کسانی که می‌خواهند صادرات و یا وارداتی انجام دهند بیشتر می‌شود.

سالم با بیان اینکه اگر هماهنگی بین مناطق نباشد قطعأ سرمایه گذاران در قراردادهایشان با مشکلاتی مواجه می‌شوند، بیان کرد: شهرستان سرخس فرصت‌ها و ظرفیت‌های بی نظیر و منحصر به فردی به نسبت سایر شهرستانهای استان دارد.

وی وجود فرودگاه بین المللی و ظرفیت‌های دو سد دوستی و شوریجه، پالایشگاه شهید هاشمی نژاد، شرکت نفت و گاز شرق، اداره کل گمرک و… را از جمله پتانسیل‌های شهرستان سرخس دانست و گفت: اکنون ۸۰ درصد ترانزیت ریلی در این شهرستان اتفاق می‌افتد.

فرماندار سرخس با اشاره به اینکه شهرستان سرخس در بسیاری از بخش‌ها از جمله گردشگری، اقتصادی و… ظرفیت‌های بسیاری دارد، افزود: سرخس با ترکمنستان کشوری که در ظرفیت‌های بسیار بالایی در صادرات و واردات دارد هم مرز است.

وی با بیان اینکه سرخس مسیر تردد، ترانزیت و مسیر اقتصادی برای کشور است، گفت: بدون شک سرخس در آینده نزدیک به یکی از مهمترین مناطق استراتژیک کشور تبدیل خواهد شد.

منطقه ویژه اقتصادی سرخس در انتهایی‌ترین منطقه شمال شرق ایران و در ۱۸۵ کیلومتری شمال شرق مشهد، هم مرز با ترکمنستان واقع شده است و از مبادی مهم تجارت و ترانزیت خارجی کشور به ویژه با کشورهای آسیای مرکزی محسوب می‌شود.

انتهای پیام