تعدیل ۳۰ درصد نیروی کار شاغل در رستوران ها

گروه اقتصادی: رییس اتحادیه دارندگان رستوران و سلف سرویس تهران اظهار داشت: در سال ۹۹ رستوران‌ها حدود ۴۰۰ میلیارد تومان به خاطر شیوع کرونا ضرر کردند، دولت گفت به این واحدها وام می‌دهد اما هیچ یک از همکاران من موفق به دریافت وام نشده‌اند.علی اصغر میرابراهیمی در مورد وضعیت رستوران‌ها با وجود تعطیلی‌ها و محدودیت‌های […]

گروه اقتصادی: رییس اتحادیه دارندگان رستوران و سلف سرویس تهران اظهار داشت: در سال ۹۹ رستوران‌ها حدود ۴۰۰ میلیارد تومان به خاطر شیوع کرونا ضرر کردند، دولت گفت به این واحدها وام می‌دهد اما هیچ یک از همکاران من موفق به دریافت وام نشده‌اند.علی اصغر میرابراهیمی در مورد وضعیت رستوران‌ها با وجود تعطیلی‌ها و محدودیت‌های کرونایی اظهار کرد: حدود ۵۰ درصد از رستوران‌داران مالک سرقفلی واحد خود، ۳۰ درصد مالک واحد و ۲۰ درصد مستاجر هستند. یعنی یک پنجم رستوران‌ها اجاره‌ای هستند و نمی‌توانند اجاره خود را پرداخت کنند و ورشکست شده‌اند. مالکان نیز در زیان می‌دهند و با مشکل برخورده‌اند.
 

وی با اشاره به میزان زیان رستوران‌ها تصریح کرد: در سال ۹۹ رستوران‌ها حدود ۴۰۰ میلیارد تومان به خاطر شیوع کرونا ضرر کردند، دولت گفت به این واحدها وام می‌دهد اما هیچ یک از همکاران من موفق به دریافت وام نشده‌اند. اخیرا نامه‌ای از آقای نهاوندیان آمده که اگر صاحبان این اصناف در مالیات بر ارزش افزوده بدهکار هستند، جریمه آنها بخشوده می‌شود. در حالی که در این وضعیت ما با اصل گرفتن مالیات مخالف هستیم.

رییس اتحادیه دارندگان رستوران و سلف سرویس تهران خاطرنشان کرد: به طور کلی حدودا ۳۰ درصد ورشستگی بین‌ رستوران‌ها به وجود آمده است. اگر همچنان رستوان‌ها تعطیل شوند، ظرفیت ادامه کار نخواهند داشت. حقوق کارگر هم که ۳۹ درصد اضافه شده و مواده اولیه هم افزایش قیمت داشته،  با چنین شرایط کار برای این صنف سخت شده است. میزان تعدیل نیرو از ابتدای کرونا در رستوران‌ها ۳۰ درصد بوده است.

وی افزود: رستوران‌ها فقط باید به صورت بیرون‌بر کار کنند، بسیاری از رستوران‌ها امکان کار به صورت بیرون‌بر ندارند و فقط در سالن می‌توانند پذیرش داشته باشند. بنابراین نمی‌توانند در این شرایط کار کنند، به طور کلی رستوران‌ها در حال زیان هستند. از ارگان‌های مختلف مانند دارایی، تامین اجتماعی و شهرداری می‌خواهیم که به اصناف یاری دهند.